Preigratin met romige mosterdsaus
|
Ingrediënten: 4 personen
|
Voorbereiding:
15 min.
-
Kook de eieren 10 min. hard.
-
Snij intussen de preistengels in ringen van 2 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pel de eieren en snij ze middendoor in de lengte.
|
Bereiding:
|
25 min.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 10 min. op een zacht vuur.
-
Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven ondertussen 10 min. voor op 180 °C.
-
Doe de room samen met de bouillon in een kookpot en breng aan de kook.
-
Roer de bloem los in wat koud water en voeg al roerend toe aan de room tot u een licht gebonden saus krijgt.
-
Neem de saus van het vuur en roer er de mosterd onder.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de gestoofde prei over een ovenschotel en schik er de hardgekookte eieren tussen.
-
Giet er de mosterdsaus over en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Zet de laatste min. de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
Afwerking:
|